طبق آماری که سایت datareportal.com در سال 2020 منتشر کرده است بطور متوسط 58.42 میلیون نفر از ایرانی ها به اینترنت و همینطور 33.40 میلیون نفر به فضای مجازی دسترسی دارند و در این خصوص باید بدانید که طبق آمار احتمالی ایرانی ها روزانه بین 5 تا 9 ساعت را در فضای مجازی و اینترنت سپری میکنند که این آماره بسیار بالایست. پس در نتیجه طبق آمار های بدست آمده و شیوع بیماری کرونا در این سال ها باید فهمیده باشید که امروزه مشاغل و کسب و کار های اینترنتی در عین راحتی جزو پرسود ترین مشاغل و کسب و کار ها هستند و ما در این مقاله سعی بر این داریم که شما را برای رونق بخشیدن به کسب و کار خودتان راهنمایی کنیم.
حتما برای شما که کسب و کار اینترنتی دارید پیش آمده که درآمد دلواخواهی از کسب و کار خودتون نداشته باشید و برایتان سوال باشد که چرا با این همه امکاناتی که برای فروش فراهم کرده اید هنوز کسب و کارتان رونق نگرفته است. بیاید باهم درنظر بگیریم که بستر اینترنت مانند شهری پر از کوچه پس کوچه و خیابان است و در هرکدام از این کوچه پس کوچه ها و خیابان ها مغازه هایی وجود دارند که ما آن ها را مشاغل اینترنتی در نظر میگیریم. حال فرض کنید که کسب و کار شما یک مغازه در کوچه پس کوچه های خلوت این شهر است و شما در این مغازه بهرین و با کیفیت ترین اجناس را ارائه می دهید ولی طبیعتا چون شروع کارتان است کسی از وجود شما مطلع نشده یا اینکه بدلیل تازه تاسیس بودن، مغازه هنوز ظاهر کاملی ندارد. در این صورت حتی مردمی که از جلوی مغازه شما عبور میکنند، آن اعتماد لازم و جذابیت را برای خرید از شما نمی بینند پس در نتیجه مراجعه کننده های کمی دارید یا اینکه کمتر پیش می آید که مراجعه کننده ی شما به مشتری یا خریدار تبدیل شود. آیا راه حل این مشکل چیست؟ چگونه به کسب کار اینترنتی رونق بدهیم؟ در ادامه روش هایی را برای شما بیان میکنیم که با رعایت و پیاده کردن آنها به رونق کسب و کار و درآمد دلخواهتان خواهید رسید.
در اکثر مواقع کسی که کسب کار اینترنتی خود را تازه راه اندازی کرده است از شبکه های اجتماعی مانند اینستاگرام پا در این عرصه نهاده یا اینکه اگر در بستر های دیگری شروع به کسب و کار کرده حداقل یک پیج اینستگرام برای کسب و کارش راه اندازی کرده است. اما نکته ی مهم قبل از راه اندازی صفحه ی خود در اینستاگرام این است که شما باید مخاطب هدفتان را به خوبی شناسایی کنید و برای جامعه ی هدفتان محتوای مناسب تولید کنید که این کار برای شما تعامل بالایی با پست ها بوجود خواهد آورد. حالا بنتظرتان در کنار تولید محتوای مناسب، برای جذب مشتری و رونق کسب کارتان در این بستر بهتر است چکار کنید ؟ در قدم اول بیایید صفحه ی اینستاگرام خود را مانند یک مغازه در نظر بگیریم و آن را به 3 بخش کلی تقسیم کنیم. این 3 بخش شامل تابلو، ویترین و قفسه بندی داخل مغازه می شود که در صفحه ی ما به ترتیب هرکدام از این بخش ها شامل موارد زیر هستند.
در قدم بعدی پس از راه اندازی صفحه اینستاگرام، آماده کردن آن برای جلب اعتماد و جذب مراجعه کننده برای رونق بخشیدن به کسب و کار اینترنتی خودتان باید به سمت تبلیغات بروید.
قطعا شما بعد از مدتی که محتوای کافی و مناسب تولید کردید و به تعداد مناسبی از دنبال کننده دست یافتید و موفق به جذب مراجعه کننده برای خرید از شما و تبدیل آن به مشتری شدید این پتانسیل را در خود میبینید که میتوانید مشتری های بیشتر و در نتیجه فروش بیشتری داشته باشید. پس باید بدنبال افزایش مراجعه کننده و تبدیل آن ها به خریدار یا مشتری باشید. برای این کار بهترین روش تبلیغات است. تبلیغات صحیح به شما کمک میکند که مخاطب موردنظر و جامعه ی هدفتان از وجود شما آگاه شده و به شما مراجعه کنند. سپس به واسطه ی اقداماتی که شما در مرحله ی اعتماد سازی و ظاهر سازی در اینستگرام انجام داده اید میتوانید مراجعه کننده را جذب و فروش خود را افزایش و به کسب و کار اینترنتی خود رونق بخشید.
تبلیغات گسترده : اولین و ساده ترین نوع از تبلیغات، تبلیغات گسترده هستند. این نوع تبلیغات معمولا به واسطه ی شرکت های تبلیغاتی انجام میشوند. به این صورت که این شرکت های تبلیغاتی با چندین پیج یا صفحه ی اینستاگرامی که معموات مجله ای یا طنز هستند و اکثرا ارتباطی با خرید و فروش محصول ندارند همکاری میکنند. شما میتوانید با مراجعه به این شرکت ها و بستن قرارداد تبلیغاتی با آنها صفحه ی اینستاگرام و کسب و کار خود را در پیج های مختلفی که این شرکت با آنها قرارداد دارد تبلیغ کنید. در این روش تبلیغاتی، شما باید از قبل محتوا هایی مانند ویدئو و عکس تهیه کرده و به شرکت مربوطه داده باشید که در یک زمان خاص، در پیج های طرف قرارداد با این شرکت پست میشوند و طبیعتا شما تعدادی مراجعه کننده و دنبال کننده به واسطه ی این تبلیغات بدست می آورید.
تبلیغات ولاگری و اینفلوئنسری :
ولاگر کیست ؟
ولاگر معمولا به افرادی میگویند که محتوای ویدئویی تولید میکنند. بطور مثال کسی که از یک سبک، شغل، تفریح و... شروع به فیلم گرفتن و توضیح درباره ی آن ویدئو میکند و در نهایت آنرا در یکی از شبکه های اجتماعی مانند اینستاگرام منتشر میکند.
اینفلوئنسر کیست ؟
در لغت این واژه به معنی تاثر گذار است. اما در شبکه های اجتماعی به کسانی گفته میشود که شناخته شده هستند و به عبارت دیگر کسانی که سلبریتی یا شاخ های شبکه های اجتماعی باشند. حال این شناخته شدن میتوانید به واسطه ی تولید ویدئو های طنز، سس ماسی یا... باشد.
انواع اینفلوئنسر
برای شمایی که تازه شروع به کار کرده اید برای کم کردن هزینه و بازدهی بالا در این نوع تبلیغات، بهترین گزینه میکرو اینفلوئنسر ها هستند و باید توجه داشته باشید که شما باید به سراغ آن دسته از اینفلوئنسر هایی بروید که با حوضه ی فعالیت شما ارتباط داشته باشند. بطور مثال اگر شما در حوضه ی فروش کیف زنانه فعالیت دارید که معمولا این کیف ها برای خانم های سنین 20 تا 35 سال مناسب هستند، باید به سراغ یک اینفلوئنسر خانم و جوان، با مخاطب های جوان که بطور مثال در حوضه های استایل، مدو لباس، بیوتی و... فعالیت دارند بروید. سپس پس از مطلع شدن از شرایط تبلیغاتشان و پرداخت مبلغ، آنها با معرفی کسب و کار و محصولات شما به مخاطبانشان برای شما تبلیغ میکنند. این تبلیغات بدلیل اینکه به حوضه ی فعالیت و جامعه ی هدف شما نزدیک تر هستند بازدهی خیلی بهتری دارند.
پس از انجام دو مرحله ی قبل و رونق گرفتن کسب و کار اینترنتی شما، قطعا این احساس را خواهید داشت که به یک فضای جدید، گسترده تر و راحت تر برای رشد کسب و کار اینترنتی خود نیاز دارید و چه فضایی بهتر از وب که علاوه بر ظاهر حرفه ای و تخصصی تر که به کسب و کار شما میدهد بطور خلاصه دارای مزایای زیر میباشد.
برای راه اندازی وبسایت میتوانید به شرکت های طراحی سایت مراجعه کنید یا اینکه اگر خودتان وقتش را دارید میتوانید به یادگیری طراحی سایت بپردازید.
در آخر باید بدانید که نباید انتظار داشته باشید یک شبه فروشتان چندین برابر شود. در هر کاری نیاز به تلاش و کوشش در آن زمینه است.شما باید با ایده های نو و فکر هایی که به ذهنتان میرسد خلاقیت به خرج دهید و مخاطب یا مراجعه کنندگان را به سمت خودتان جذب کنید و به یاد داشته باشید که هیچوقت دست از تلاش و کوشش برای رسیدن به هدفتان بر ندارید و آموزش های کاربردی، نکات کلیدی، راهنمایی ها و... را در نظر بگیرید و سرلوحه ی کارتان قرار دهید.درضمن شما میتوانید نکات مهم دیگری که تجربه ی شخصی شماست یا نکات مفید و کاربردی برای رونق بخشیدن به کسب و کار هستند را در بخش نظرات با من و دوستانتان به اشتراک بگزارید.
نویسنده : سید علی میرلوحیان
دانشجوی کارشناسی نرم افزار کامپیوتر