فناوری و تکنولوژی

چرا سرورهای ابری و مجازی محبوب هستند؟
چرا سرورهای ابری و مجازی محبوب هستند؟
 چهارشنبه ۱۶ اسفند ۱۴۰۲    گروه تبلیغات
در این مقاله، قصد داریم بیشتر با سرویس هاستینگ ابری و سرویس مجازی آشنا شده و تفاوت‌های آنها را بررسی کنیم.
سرور ابری چیست؟ + مزایای خرید سرور ابری لینوکسی
سرور ابری چیست؟ + مزایای خرید سرور ابری لینوکسی
 سه شنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۲    گروه تبلیغات
در ادامه این مطلب از جت به بررسی سرور ابری و ویژگی های آن میپردازیم.
معرفی 5 تخصص مهم در زمینه امنیت شبکه
معرفی 5 تخصص مهم در زمینه امنیت شبکه
 شنبه ۱۶ دی ۱۴۰۲    گروه تبلیغات
در این مقاله از سایت جت به بررسی معرفی 5 تخصص مهم در زمینه امنیت شبکه پرئاخته ایم. با ما همراه باشید.
دیسکورد چیست؟ آموزش برنامه Discord از ساخت اکانت تا نحوه کار
دیسکورد چیست؟
 دوشنبه ۰۱ آبان ۱۴۰۲    فاطمه شیعه مرتضی
دیسکورد چیست؟ این پلتفرم چت گروهی رایگان و استریم و ارسال پیام متنی و صوتی و تصویری برای گیمرهاست.ما در این مقاله شمارا با نحوه نصب و آموزش آن آشنا کردیم.
اتصال اکانت اینستاگرام و فیس بوک را چگونه انجام دهیم
اتصال فیس بوک به اینستاگرام
 یکشنبه ۳۰ مهر ۱۴۰۲    فاطمه شیعه مرتضی
در این مقاله سعی کردیم نحوه اتصال فیس‌بوک به اینستاگرام را توضیح دهیم و به سوالات شما در این باره پاسخ دهیم. هر گونه سوالی درباره نحوه اتصال فیس بوک به اینستاگرام داشتید، لطفا در بخش نظرات با ما در ارتباط باشید.
چگونه از طراحی سایت برای افزایش فروش استفاده کنیم؟
افزایش فروش با استفاده از طراحی سایت
 چهارشنبه ۲۶ مهر ۱۴۰۲    گروه تبلیغات
در این مقاله از سایت جت توضیح داده‌ایم که چگونه می‌توان با استفاده از طراحی سایت به افزایش فروش خود کمک کنیم. با جت همراه باشید.
تفاوت گوتنبرگ با صفحه سازهای وردپرس چیست؟
تفاوت گوتنبرگ با صفحه سازهای وردپرس
 یکشنبه ۲۳ مهر ۱۴۰۲    گروه تبلیغات
در این مقاله از سایت جت به مقایسه گوتنبرگ با سایر صفحه سازهای وردپرس پرداخته ایم.
برترین نرم‌افزارهای فارسی کتابخوانی
5 اپلیکیشن کتابخوان فارسی برای دوستداران کتاب
 شنبه ۰۸ مهر ۱۴۰۲    هما روح‌الامینی
اگر شما هم از دسته‌ی افراد شیفته کتاب هستید و به دنبال نرم‌افزارهایی می‌گردید که کتاب‌ها را به صورت الکترونیکی بخوانید، دیدگاه دیگران را درباره‌ی کتاب‌ها بدانید و یا با دیگر کتابخوان‌ها و سبک مطالعاتی آنها آشنا شوید، تا پایان این مقاله با ما بمانید.
قویترین نرم افزار بازیابی اطلاعات چیست؟
قویترین نرم افزار بازیابی اطلاعات چیست؟ معرفی ۵ نرم افزار برتر
 شنبه ۰۸ مهر ۱۴۰۲    محمدرضا سیاپوری
فایل مهمی را به طور ناخواسته‌ و یا تصادفی حذف کرده‌اید؟ اصلاً نگران نباشید، با استفاده از نرم افزار‌هایی که در این مطلب به شما معرفی خواهیم کرد، می توانید به آسانی آن را بازیابی کنید.
ابزارهای طراحی سایت با هوش مصنوعی
معرفی 5 ابزار طراحی سایت با هوش مصنوعی
 شنبه ۰۸ مهر ۱۴۰۲    سیمین انصاری
در این مقاله می خواهیم 5 ابزار هوش مصنوعی را برای طراحی سایت معرفی کنیم که بیشترین کاربرد را در سال 2023 داشته‌اند.
اینترنت طبقاتی چیست؟
اینترنت طبقاتی در ایران | چه آینده‌ای در انتظار ماست؟
 شنبه ۰۸ مهر ۱۴۰۲    حمیدرضا نیازی
اینترنت طبقاتی کلیدواژه‌ای است که این روزها در جامعه ما زیاد شنیده می‌شود و به دغدغه بسیاری از افراد بدل شده است. این مطلب حاوی اطلاعات کافی در مورد اینترنت طبقاتی برای کاربران ایرانی است.
ارز Kaspa در کدام صرافی ایرانی خرید و فروش می‌شود؟
ارز Kaspa در کدام صرافی ایرانی خرید و فروش می‌شود؟
 دوشنبه ۰۳ مهر ۱۴۰۲    گروه تبلیغات
در این مقاله از سایت جت بررسی خواهیم کرد که ارز Kaspa در کدام صرافی ایرانی خرید و فروش می‌شود؟ با جت همراه باشید.
چگونه پست ها را در لینکدین راست چین کنیم
آموزش راست چین کردن پست ها در لینکدین
 شنبه ۱۱ شهریور ۱۴۰۲    مریم باغبان
در این مقاله از سایت جت با ما همراه باشید تا نحوه راست چین کردن پست ها و مقالات را در لینکدین بررسی کنیم تا بهترین و ساده‌ترین روش را انتخاب کنیم.
دومین چیست | بررسی دامنه سایت و انواع آن
دومین یا دامنه چیست
 چهارشنبه ۰۸ شهریور ۱۴۰۲    مریم باغبان
با این مقاله از سایت جت همراه باشید دومین یا دامنه سایت را به صورت جامع و کاربردی بررسی کنیم.
دانلود ویدئو از لینکدین | نحوه دانلود فیلم از linkedin
دانلود ویدیو از لینکدین
 دوشنبه ۰۶ شهریور ۱۴۰۲    مریم باغبان
متاسفانه لینکدین امکان دانلود ویدئو از پلتفرم خود را برای کاربران فراهم نکرده‌است. با جت همراه باشید تا روش‌های دانلود ویدئو از لینکدین را بررسی کنیم.
آموزش ساخت کانال در یوتیوب | نحوه ساخت چنل youtube
آموزش ساخت کانال یوتیوب
 یکشنبه ۰۵ شهریور ۱۴۰۲    مریم باغبان
در این مقاله از سایت جت با ما همراه باشید تا نحوه ساخت کانال در یوتیوب را به صورت دقیق و حرفه ای و به صورت کامل بیاموزید.

امروزه با رشد استفاده مردم از فضای مجازی و اینترنت شاهد افزایش تغییرات در فناوری های به کار گرفته شده برای طراحی سایت هستیم. بازار داغ رقابت وبسایت ها نیز باعث شده تا اهمیت تکنولوژی های مرتبط با طراحی سایت بسیار بیش از گذشته شده باشد. به طوری که هر سایتی میکوشد تا هر چه سریعتر این دانش را یاد گرفته و در جهت رسیدن به اهداف خود آن را به کار ببرد.

امروز اینترنت به بخش جدایی ناپذیر زندگی انسان‌‌ها تبدیل شده است، اما واقعا اینترنت چیست و چگونه کار می‌کند؟ هر یک از ما که هرروز با اینترنت کار می‌کنیم، پیام می‌فرستیم و جست‌وجو می‌کنیم، آیا واقعا در مورد اینترنت و نحوه کار آن می‌دانیم؟ اینترنت انقدر گسترده است که هیچ کس نمی‌تواند ادعا کند تمام مطالب مربوط به آن را می‌داند. به علاوه، اکثر ما فقط اطلاعاتی کلی از اینترنت داریم و شاید با مفهوم اینترنت آشنا نباشیم. در این مقاله سعی کرده‌ایم به طور خلاصه با اینترنت و کار آن آشنا شویم.  

 

اینترنت چیست؟

به زبان ساده، اینترنت از شبکه‌‌های مختلفی تشکیل شده است. جالب است بدانید که اینترنت از سال 1969 شروع به کار کرد. در واقع اینترنت یک شبکه بزرگ است که به شخص یا نهاد خاصی تعلق ندارد. گرچه اینترنت تحت مالکیت هیچ کشوری نیست، اما انجمن اینترنت که سال 1992 تشکیل شد، مسئولیت نظارت بر قوانین اینترنت را به عهده دارد. روش‌های متفاوتی برای اتصال به این شبکه جهانی وجود دارد: ‌‌می‌توان با استفاده از یک ISP به اینترنت وصل شد یا از خدمات اینترنتی اپراتورهای تلفن همراه استفاده کرد. 

 

اینترنت چیست و چگونه کار می‌کند؟

به زبان ساده، اینترنت مجموعه‌ای از کامپیوترها است که به یکدیگر و به شبکه جهانی وصل شده‌اند. در میان این سیستم ها، بعضی از کامپیوترها ویژه هستند که به آنها وب سرویس گفته ‌‌می‌شود. این وب سرویس‌‌ها، انواع محتوا از جمله عکس، فیلم، و متن را در خودشان ذخیره می‌کنند. بقیه کامپیوترها که در دسته وب سرویس‌‌ها قرار نمی گیرند، کلاینت یا دریافت کننده محتوا هستند. یعنی محتوا از وب سرویس‌‌ها به کلاینت‌‌ها منتقل ‌‌می‌شود. وب سرورها یا همان وب سرویس‌‌ها مثل جاده‌‌ها و بزرگراه‌‌ها و یکدیگر و به کلاینت‌‌ها متصل هستند. بنابراین شبکه بزرگ اینترنت با اتصال این وب سرورها و کلاینت‌‌ها ایجاد ‌‌می‌شود. 

حالا اینترنت چگونه کار می‌کند؟ وقتی نام اینترنت را می‌شنویم، اولین چیزی که به ذهن‌مان می‌رسد، گوگل یا مرورگرهای دیگری مثل یاهو هستند. این مرورگرها مثل یک برنامه کار می‌کنند. یعنی وقتی شما موضوعی را در اینترنت جستجو می‌کنید، در واقع از اینترنت درخواستی دارید. وظیفه این مرورگر این است که درخواست شما را به سرور بفرستد و بعد داده‌‌های وب سرور را برای شما نمایش دهد. 

 

کلمه Internet به چه معناست؟

وقتی کلمه اینترنت را جستجو می‌کنیم، یکی از مهم ترین معناهای آن، ابرشبکه یا یک شبکه بزرگ است. به اینترنت شبکه جهانی کامپیوترها هم می‌گویند. یعنی یک شبکه متشکل از تمام کامپیوترها. اما جالب است بدانید که این کلمه قبل از به وجود آمدن اینترنت هم معنا داشت. کلمه Internet وقتی با حروف کوچک internet نوشته ‌‌می‌شود، به معنای حرکات پیوسته است. وقتی که شبکه اینترنت برای اولین بار به وجود آمده، به آن Internetwork می‌گفتند. Internetwork در واقع ترکیب دو کلمه network  و  inter است که به معنای بین شبکه ای است. بعدها این کلمه کوتاه شد و به آن Internet یا The Net هم می‌گویند. 

 

کاربرد اینترنت

همانطور که همه ما می‌دانیم، امروزه بدون اینترنت زندگی خیلی از ما مختل ‌‌می‌شود. همین این جمله نشان می‌دهد که اینترنت کاربردهای زیادی دارد. ساده ترین کاربرد اینترنت همین جست‌وجوها و ارتباط گیری‌‌های روزمره است. شما با استفاده از شبکه جهانی اینترنت به اقوام و دوستان‌تان در سراسر جهان پیام می‌فرستید، و در مورد موضوع‌‌های مختلف جستجو می‌کنید. برنامه‌‌های موبایل که در همه گوشی‌‌های هوشمند وجود دارند با استفاده از اینترنت کار می‌کنند. اما این تمام ماجرا نیست. این روزها تقریبا بسیاری از کاربران ساعات زیادی را در فضای اینترنت آنلاین هستند و تمام کارها، تجارت، خریدها و... را از طریق اتصال به اینترنت انجام می‌دهند. بنابراین از مهم ترین کاربردهای اینترنت ‌‌می‌توان به آسان‌تر کردن زندگی انسان‌‌ها، صرفه جویی در زمان، و دسترسی به حجم عظیمی از اطلاعات اشاره کرد. 

 

شبکه و انواع شبکه

شبکه‌‌ها براساس وسعتی که دارند، تقسیم بندی ‌‌می‌شوند. به طور کلی دو نوع شبکه داریم: شبکه محلی یا Local Area Network و شبکه گسترده Wide Area Network. البته شبکه‌‌های دیگری هم هستند که بین این دو دسته بندی قرار می‌گیرند، مثلا شبکه‌‌های شخصی و شبکه‌‌های شهری. شبکه‌‌های شخصی محدود به یک نفر هستند و شبکه‌‌های شهری، کل اینترنت یک شهر یا منطقه را دربر می‌گیرد. 

خدمات شبکه محلی محدود است. مثلا دانشجوهایی که از سایت دانشگاه استفاده می‌کنند، در واقع متصل به یک شبکه محلی هستند. شبکه گسترده همانطور که از اسمش مشخص است، محدود به منطقه خاصی نیست. بنابراین خدمات گسترده‌تری دارد و افراد بیشتری از آن استفاده می‌کنند. مثلا شبکه‌‌های بانکی در کل کشور وجود دارند و از نوع گسترده هستند. 

شبکه‌‌های شخصی محدودتر از شبکه‌‌های محلی و محدود به یک نفر هستند. برای مثال اگر شما در خانه تان یک لپ تاپ، یک تبلت و یک گوشی هوشمند دارید. تمام این دستگاه‌‌ها یک شبکه شخصی هستند. اینترنتی هم که در دفترها و سازمان‌‌های کوچک استفاده ‌‌می‌شود، از نوع شبکه‌‌های شخصی هستند. 
 

دنیای هیجان انگیز وب و اینترنت

موارد جالب بسیاری در مورد اینترنت و دنیای وب  وجود دارد که احتمالاً از آنها بی‌اطلاع باشید.امروزه کاربردهای اینترنت به قدری گسترده شده که نمی‌توان تمامی کاربرد‌های آن را برشمرد. چندان عجیب نیست اگر بگوییم به زودی اینترنت یکی از اجزای ضروری زندگی انسان ها می‌شود. در گذشته، استفاده از خدمات پستی به علت ارزان بودن آن بسیار مورد استفاده قرار می‌گرفت، اما مدت زمان دریافت نامه توسط گیرنده بسیار زیاد بود. اکنون می‌توان به سادگی متنی را تایپ کرده و با فشار یک دکمه آن را برای شخص دیگری در دورترین نقطه کره زمین ارسال کرد و آن شخص نیز نامه را در کمتر از چند لحظه دریافت کند. می‌توانید در زمینه یک موضوع خاص با افراد مختلف وارد بحث شوید. این افراد ممکن است از هرکجای جهان در این بحث شرکت کنند.همه این امکانات به دلیل وجود فضای اینترنت است و هیچ کس نمی داند در آینده چه اتفاقاتی در راه است.

تکنولوژی روز دنیا پیوسته در حال تغییر است، اگر شما علاقه مند به فضای وب و اینترنت هستید؛ مقالات این بخش از جت می تواند کمک بسیار زیادی برای حرفه ای تر شدن شما بکند. یادگیری فناوری های جدید، برای همه علاقه مندان فناوری و فعالان دنیای وب ضروری است.

 

جمع بندی
به طور کلی، اینترنت یکی از فناوری‌‌هایی است که زندگی انسان بدون آن تقریبا غیرممکن است. این شبکه عظیم اطلاعات و کامپیوترهای به هم پیوسته به طور شبانه روزی کار می‌کنند و اطلاعات را دریافت و ارسال می‌کنند. 

برای اینکه از جدیدترین تغییرات فضای مجازی خبردار شوید همراه جت باشید همچنین جهت اطلاع از جدیدترین فناوری های حوزه وب و اینترنت، مقالات این بخش از سایت جت را دنبال کنید.