مسلما وقتی به یک مرکز خرید میروید، اولین کاری که انجام میدهید دیدن ویترین مغازهها و نمونههایی است که برای فروش گذاشته شده است. وقتی از نمونهای خوشتان بیاید و مطابق با خواسته و سلیقهتان باشد، ترغیب میشوید وارد مغازه شوید و نمونه را از نزدیک ببینید تا شاید بعد از دیدن نمونه، تصمیم به خرید بگیرید. در دنیای بازاریابی اینترنتی هم صفحه فرود یا Landing Page مثل ویترین مغازهها و محتوای آن مثل نمونههای فروش است که میتواند مخاطب را متقاعد به خرید از محصول یا استفاده از خدمات سایت شما کند.
در دنیای تبلیغات به هر صفحهی مفیدی که مخاطب وارد آن میشود، صفحه فرود میگویند. این صفحه برای هر وبسایت مثل ویترین مغازهها، مقابل چشم مخاطب است که به معرفی محصولات، ارائهی خدمات و یا محتوا میپردازد. معمولا صفحه فرود جدا از صفحههای اصلی یک وبسایت طراحی میشود، ولی مخاطب از طریق صفحه فرود در موتور جستجو وارد وبسایت میشود، همچنین مخاطب میتواند بعد از اینکه روی یک بنر تبلیغاتی یا تبلیغ متنی کلیک کرد وارد صفحهی فرود مرتبط به بنر یا تبلیغ متنی شود. نکته: لینکهای تمام وبسایتهایی که گوگل هنگام جستجو به نمایش در میآورد، لینکهای صفحه فرود به حساب میآیند.
لندینگ پیج ها معمولا تکمنظوره و صفحه هدف کاربر هستند و در اصل میخواهند یک محصول را بفروشند یا نوعی از خدمات مجازی مثل دانلود موسیقی، مطالب مختلف تخصصی و... را ارائه بدهند. یک دکمه با عنوان "کلیک کنید" و "دانلود کنید" یا "به سبد خرید اضافه کنید" در این صفحه وجود دارد ولی به طور کلی سایتها با طراحی لندینگ پیجها سه هدف اصلی زیر را دنبال میکنند:
تمام تلاشهایی که برای سایتتان انجام دادهاید، قرار است در صفحه فرود برگ و بار بدهند، بنابراین باید المانهایی را در انتخاب صفحه فرود رعایت کنید تا شما را به هدف اصلی که دارید برسانند.
البته المانهای دیگری نیز برای طراحی صفحه فرود وجود دارند که میتوانید با توجه به نوع محصول یا خدماتی که ارائه میدهید، این المانها را لحاظ کنید. برای مثال استفاده از نظرات مثبت کاربران، ارائه مدرکی که نشان میدهد کسبوکار شما قانونی و قابل اطمینان است و یا یادآوری فهرستی از ضررهایی که در صورت استفاده نکردن از محصولات و خدمات شما، متوجه کاربران خواهد بود، در بسیاری موارد میتواند از قسمتهای اثربخش یک صفحه فرود باشد.
وبسایتها دارای دو صفحهی اصلی و چند صفحهی فرعی هستند. صفحههای اصلی، شامل همان صفحهی اول سایت و صفحههایی است که در فهرست نتایج موتورهای جستجو نشان داده میشوند. در واقع صفحه فرودی که یک مخاطب را از طریق کلیک کردن به صفحهی دیگر هدایت میکند، لندینگ پیج کلیک (Click Through) و لندینگ پیجی که برای افزایش مخاطب بالقوه طراحی شده و در آن یک فرم پیش روی کاربر قرار داده میشود، صفحه فرود (Lead Generation) نامیده میشود.
بعضی از صفحههای فرود به صورت زیر هستند: صفحههایی که لینک آنها در سایتهای دیگر مثل سایت دوستان یا سایتهای تبلیغاتی وجود دارد صفحههایی که در پروفایلهای شبکههای اجتماعی مثل اینستاگرام معرفی میشوند صفحههایی که لینک آنها از طریق نرمافزارهای پیام رسان به دوستان یا گروههای مختلف ارسال میشود.
این نوع صفحه فرود مخاطب را به واسطهی کلیک کردن به صفحههای دیگر هدایت میکند و در حقیقت کمک میکند کاربر وارد فرایند بازاریابی مورد نظر سایت شود. صفحه فرود کلیک برای معرفی یک محصول و یا ارائهی خدمات طراحی شده است. صفحه فرود Through click با قانع کردن مخاطب او را به مرحلهی تصمیمگیری نزدیکتر میکند.
با طراحی این صفحه فرود، یک فرم در اختیار مخاطب قرار میگیرد. این فرم برای جمع آوری اطلاعات کاربر است؛ اطلاعاتی که معمولا شامل آدرس ایمیل، نام و نام خانوادگی، محل سکونت و شماره تماس و سوالاتی مربوط به علایق و سلیقهی مخاطب است، و برای ایجاد موقعیت فروش بالقوه توسط سایت جمع آوری میشود. فرمی که در صفحه فرود Lead Generation قرار میگیرد، متناسب با هدف سایت و نوع کسبوکار آگهی دهنده تغییر میکند.
در این قسمت برای اینکه ترافیک صفحه فرود برای سایت افزایش پیدا کند، ده تکنیک بهینهسازی مطرح شده که در ادامه مطلب آورده شده است:
صفحه فرودها برگهای برنده یک سایت هستند؛ بنابراین طراحی لندینگ پیج و المانهایی که باید در یک طراحی درست به کار برده شوند بسیار مهم است. در دنیای رقابتی امروز که همه سعی دارند خدمات و محصولات خود را به بهترین نحو معرفی کنند و کاربران نیز به دنبال بهترین خدمات و محصولات با شرایط ویژه هستند، طراحی صفحه فرود بیشتر از همیشه اهمیتش را گوشزد میکند.
نویسنده : مهدیه نادعلی
از رشته مردم شناسی دانشگاه مازندران رسیده ام به کلمات شناسی! من معتقدم کلمات جادو میکنند پس شغل من جادو کردن با کلمات است. من برای نوشتن هر مقاله به منابع مختلف داخلی و خارجی سرک میکشم تا بهترین مقاله را برای شما بنویسم. خوشحال میشوم در این مسیر همراهیام کنید و نظراتتان درباره موضوع مقاله را با من درمیان بگذارید.